Integritetspolicy & Cookiepolitik

Vi tar din sekretess på största allvar.

Du kan få mer information om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter HÄR

Se också vår cookiespolicy HÄR


Auktionsregler på Odendo

Om det kommer in bud på en vara inom de fem kvarvarande minuterna för auktionen så förlängs den automatiskt med två minuter. Det kan lämnas obegränsat antal bud på en auktion.


Om man vinner en auktion så har köparen 24 timmar på sig på att verkställa betalningen av den vunna auktionen. Sker inte detta, blir auktionen återupptagen. Frakten är angiven under leveransförhållanden. Om inget annat är nämnt så ingår inte frakt i budet. Eventuellt ska varan hämtas på ett speciellt ställe.


Det är kostnadsfritt att bjuda och vinnaren av auktionen är den som lämnat det högsta budet då auktionen slutar.


Bud lämnas via internet och är kostnadsfria. Reservation för felaktigt pris beroende på force majeure, leveransvikt, avgiftsändringar, utsålda varor och tryckfel.

Så fungerar en auktion på Odendo

När du deltager i en auktion har du möjlighet att köpa produkter, som oftast är fabriksnya, till under ett normalt försäljningspris. Det du köper kommer att inbringa ett överskott som oavkortat går till säljaren – det vill säga den förening du genom ditt köp stödjer.


Start- och slutpunkt står alltid angivet på de enskilda föreningarnas auktioner. Inom ramen för denna period kan även enskilda produkter ha olika start- och sluttider.

Registrering av användare på Odendo

För att registrera en kostnadsfri användare på Odendo ska man fylla i namn, e-post och lösenord, samt acceptera villkoren för sidan. Man kan närsomhelst avanmäla sig igen. Vid skapande av profil så accepterar du att Odendo har möjlighet att kontakta dig via e-post. Dina upplysningar kommer inte att bli sålda eller vidarebefordrade till tredje part.


En användarprofil på Odendo är personlig och får inte delas med andra eftersom man bara kan upprätta en användarprofil. 


Odendo förbehåller sig rätten att avaktivera eller radera användarprofiler som inte överensstämmer med rådande villkor.

Så fungerar betalningen på Odendo

På Odendo kan du betala med följande kort:


VISA, MasterCard, Maestro, JCB, Diners och American Express.


Det tillkommer inte någon avgift vid betalning på Odendo. Det är inte möjligt att betala genom kontoöverföring. Anledningen till att du bara kan betala med kreditkort är att denna betalningsform ger dig de bästa rättigheterna att få tillbaka pengarna om du kontaktar din bank. Du kan få pengarna tillbaka om:

  • Du inte har mottagit varan.
  • Du blivit utsatt för missbruk av dina kortupplysningar.
  • Du har ångrat köpet och använt din ångerrätt.
  • Det har dragits ett högre belopp än du godkänt vid beställningen.

När Odendo har registrerat din betalning kommer du att kort därefter mottaga ett mejl med information om vem leverantören är samt leverantörens kontaktuppgifter.  Vi skickar mejlet omedelbart och genomför samtidigt transaktionen. Du kan efter detta kontakta leverantören för diskussion av leveransen i detalj.

Inlösning av värdebevis hos Odendo

Giltighetsperioden för ditt värdebevis står angivet på beviset. Om inget annat är angivet, är beviset giltigt i tre år från och med utfärdande. Alla värdebevis är förenade med en unik kod. Utställaren av beviset ska använda denna kod när du löser in ditt bevis.


Kopiering av, eller manipulering med värdebevisen är strikt förbjudet. Vid misstanke om detta förbehåller sig Odendo rätten att vidarebefordra relevanta upplysningar till respektive samarbetspartners.

Ånger- och reklamationsrätt på Odendo

När du deltager i en auktion så ska du vara uppmärksam på att du skyddas av konsumentköplagen. Det betyder att du har 14 dagars ångerrätt från den dagen då du tar emot varan. Om varan har använts kan du fortfarande returnera den inom tidsfristen, med en eventuell värdeminskning. Värdeminskningen av den använda varan fastställs utefter vad föreningen kan få för den vid en vidareförsäljning. 


Om du använder dig av ångerrätten ska detta skriftligen anmälas till säljaren. Du ska framföra din önskan direkt till den förening som står angiven som säljare i förbindelse med auktionen. Säljarens kontaktuppgifter återfinns på ditt auktionsbevis. Ångerrätten gäller inte för etablerade handlare. Vid köp av tjänster som är verkställda, men inte utförda, kan även detta ångras. Detta gäller dock inte rekreativa fritidsaktiviteter såsom kulturarrangemang, resor eller upplevelser.


Som köpare på Odendo är du omfattad av skyddsreglerna i konsumentköplagen. Om du mottager en vara som inte lever upp till, det du med rätta kan förvänta dig, har du 24 månaders reklamationsrätt. Om du vill utnyttja din reklamationsrätt så ska du vända dig till den leverantör som står angiven på ditt auktionsbevis.